Portrætfoto på lokation

Portrætfoto – valg af lokation, part 2

I de tilfælde hvor virksomheden vælger at lade deres lokaler være baggrunden for medarbejdernes portrætter (f.eks. et kontorlandskab eller en produktionshal), er det pinedød nødvendigt at man nøje planlægger, hvor og hvordan billederne skal tages.

I praksis har man selvfølgelig de samme udfordringer omkring lyset som nævnt i “Valg af lokation – part 1“, men i dette tilfælde er man også tvunget til at evaluere selve lokalets udseende, placeringen af eventuelle vinduer i baggrunden og hvorvidt lokalet skifter karakter fra tid til anden – det nytter ikke at bruge et fint, rent værksted som baggrund, hvis det samme værksted er optaget af to store gyllevogne under reparation næste gang, der skal tages billeder…

På samme måde kan et vinduesparti i baggrunden vise verden som den ser ud på den årstid, hvor et portræt bliver taget, således at nogle af portrætterne måske har en fin gul rapsmark i baggrunden, mens andre har en pløjemark med klatter af beskidt, halvsmeltet sne.

En meget lavpraktisk (men driftssikker) metode til at omgå disse udfordringer kan være, at man simpelthen tager medarbejderens portræt på en neutral, mellemgrå baggrund, og så efterfølgende indkopierer et billede af virksomhedens lokaler som baggrund i efterbehandlingen. Det er lidt dyrere, men det giver samtidig mulighed for at sende nye medarbejdere til vores studie og få dem fotograferet der, hvilket – sammenlignet med at vi skal køre ud til virksomheden for at fotografere en eller to nye medarbejdere – hurtigt kan vise sig at være den mest økonomiske løsning.

Det første kan være smukt og charmerende, men det andet…nej, ikke rigtigt.

Bryder du dig heller ikke om halvsmeltet sne i firmaets portrætbilleder? – så skal du have fat i nogen, der hjælper dig med at planlægge firmaportrætterne fra start til slut.

GemGem

GemGem

GemGem