Video
-fortæl DIN historie

Video giver nogle helt unikke muligheder for at styre fortællingen om din virksomhed og de varer eller services, den leverer. I forhold til billeder og tekster, kan du i langt højere grad reducere fortolkningen af din præsentation, og i stedet bestemme ret præcist, hvor historien går hen. Det kommer imidlertid ikke af sig selv.

Video er godt nok blevet allemandseje i de senere år, og mange mobiltelefoner har i dag en video-kvalitet, der for få år siden var forbeholdt hundedyre videokameraer, men en video er kun så god som sin historie, og teknisk fine billeder kan sjældent stå alene – der skal ordentligt lys og lyd til, før magien sker.

Prisen har indtil nu været en klar hæmsko for video, men selv uden at ty til mobiltelefonen, kan man altså få fine videoer til priser, de fleste kan være med til – man skal bare gøre sig klart, hvad det er, man vil bruge videoen til.

Det er klart, at et projekt med 3-5 kameraer, modeller, voice-over, musik, lys og lyd i rå mængder, aldrig bliver billigt på nogen måde. Alligevel, en videoproduktion med et enkelt kamera, en mikrofon, et par lamper og en halv times optagelser til to 60 sekunders videopræsentationer, kan altså godt laves for omkring 3-4.000 kr. i de fleste tilfælde.

Det er mere end et simpelt portrætfoto, javel – men værdien som salgsredskab er også en helt anden.

Eksempel på en explainer-video til KlimaEnergi

Kend målgruppen og formålet

Jeg blev kontaktet af firmaet BioCover en fredag, hvor de desperat manglede en lille præsentationsvideo til en konkurrence. Desperationen skyldtes primært, at de skulle helst bruge videoen i løbet af weekenden…! 

De havde selv prøvet med en mobiltelefon, og det var ikke rigtig nogen succes.

Billedkvaliteten kunne så nogenlunde gå an, men lydsiden fungerede ikke. Der var for meget vindstøj ude på marken, og der var en svært trafikeret vej i nærheden, som også forstyrrede.

Vi lavede en lyn-optagelse med et kamera, et stativ og en lille clip-on mikrofon, hvorefter jeg kørte hjem, klippede videoen sammen og leverede den i weekenden. 

Kunne den have været teknisk bedre? Bestemt.

Fortæller den historien om produktet? Helt sikkert!

Var der behov for en bedre teknisk kvalitet for at løse den aktuelle opgave? Næh – alle deltagere var blevet bedt om en kort præsentation, gerne fra en mobiltelefon, så ingen forventede en Steven Spielberg-produktion.

Prisleje: 3.000 kr. for optagelse og redigering – også selvom det var på en gylledækket græsmark på en fredag eftermiddag.

Eksempler på video-typer

En film, hvor kunden udtaler sig om et produkt, kan være et virkelig stærkt værktøj i markedsføringen, og den kan bruges både på sociale medier og på hjemmesiden.

Prislejet er i 2-3.000 kr. pr. video, hvis vi planlægger tingene effektivt.

En hybrid-video, som også gør brug af almindelige billeder. Denne type film er ofte en del af en firmaprofilering, og er nok den billigste måde at få lavet en eller flere videoer til sociale medier på.

Prisen kan – hvis vi har forberedt os rigtigt – komme ned omkring 1.500 kr. pr. video.

Ligesom hybrid-videoen er ad-hoc videoen ofte en del af en større firmaprofilering, og fordi optagelserne laves sideløbende med fotograferingen, er omkostningerne begrænsede.

En typisk pris er omkring 2.500 kr. for en helt enkel 60 sekunders video uden tale eller undertekster.

Video har sin allerstørste styrker der, hvor en forklarende tekst bliver så lang eller så kompleks, at den besøgende på hjemmesiden eller Facebook står af midtvejs.

Disse videoer kræver mere udstyr og er derfor dyrere, men vi er stadig under 5.000 kr. for en 60 sekunders video, og den er hver en krone værd som salgsværktøj.

Kontakt

Brug for hjælp? Spørgsmål til en opgave. Behov for lidt sparring? Lyst til en kop kaffe og lidt inspiration? Kom glad – jeg hjælper rigtig gerne!

Anders C. Madsen fotograf
Kontor

Vestergade 32
6622 Bække

Studie

Dalbygade 40H
6000 Kolding