Portrætfoto – valg af lokation, part 1

Et portrætfoto taget på lokation, altså i et lokale i en virksomhed, bør altid planlægges omhyggeligt, også selvom der er tale om et helt simpelt halvportræt på en ensfarvet baggrund. I modsat fald kan man senere komme til at stå med nogle irriterende småproblemer, som kunne have været undgået.

Husk på, at det næsten helt sikkert bliver aktuelt med flere portrætter på et senere tidspunkt. Det kan være når der ansættes nye medarbejdere, eller når eksisterende medarbejdere ikke længere ligner deres portrætfoto. Det er derfor vigtigt at vælge en lokation, der ikke ændrer sig nævneværdigt over tid.

Lys og farver

Lys (eller mangel på samme) er en meget væsentlig faktor. Både tilstedeværelsen af vinduer, såvel som farven på vægge, gulvtæppe og interiør, betyder rigtig meget for, hvor velegnet en lokation er som studie til et portrætfoto.

Et rum med røde vægge og et sydvendt vindue kan være en næsten umulig udfordring på en solrig sommerdag. Sollyset, som reflekteres rundt i rummet, vil være næsten lige så kraftigt som vores flashlys. Desværre er det også udenfor vores kontrol, og samtidig kraftigt rødligt i farven. Medmindre alle medarbejdere skal se solskoldede ud, er det altså en dårlig ide.

Omvendt vil et hvidt eller gråt lokale med et nordvendt vindue have et meget mere afdæmpet, ensartet, neutralt farvet lys hele dagen, og ikke give problemer. Specielt det nordvendte vindue er det værd at hæfte sig ved – det kan virkelig løse mange problemer. Vi får ikke noget direkte sollys ind i lokalet, så flashlamperne kan langt bedre kontrollere lyset fuldstændigt. De grå eller hvide flader vil ikke farve reflekteret lys, så hudtoner bliver mere naturlige.

Synes I også, at det er besværligt og uoverskueligt at planlægge en portrætfotografering af virksomhedens medarbejdere? – så har I brug for en hjælpende hånd fra en portrætfotograf, der har en mission om at fjerne medarbejderbilleder fra en mobiltelefon fra dansk markedsføring!

Portrætfoto på grå baggrund