fbpx

Portrætfoto – valg af lokation, part 1

Et portrætfoto taget i et lokale i en virksomhed bør altid planlægges omhyggeligt, også selvom der er tale om et helt simpelt halvportræt på en ensfarvet baggrund – i modsat fald kan man senere komme til at stå med nogle irriterende småproblemer, som kunne have været undgået.

Husk på, at det næsten helt sikkert bliver aktuelt med flere portrætter på et senere tidspunkt (f.eks. når der ansættes nye medarbejdere, eller når eksisterende medarbejdere ikke længere ligner deres portrætfoto), så det er vigtigt at vælge et lokale, der ikke ændrer sig nævneværdigt over tid.

Lys (eller mangel på samme) er i den forbindelse en væsentlig faktor, og både tilstedeværelsen af vinduer, såvel som farven på vægge, gulvtæppe og interiør, betyder rigtig meget for, hvor velegnet et lokale er som studie.

Et rum med røde vægge og et sydvendt vindue kan være en næsten umulig udfordring på en solrig sommerdag, simpelthen fordi sollyset, som reflekteres rundt i rummet, vil være næsten lige så kraftigt som vores flashlys, men udenfor vores kontrol og samtidig kraftigt rødligt i farven.

Omvendt vil et hvidt eller gråt lokale med et nordvendt vindue have et meget mere afdæmpet, ensartet, neutralt farvet lys hele dagen, og ikke give problemer.

Synes I også, at det er besværligt og uoverskueligt at planlægge en portrætfotografering af virksomhedens medarbejdere? – så har I brug for en hjælpende hånd fra nogen, der har en mission om at fjerne medarbejderbilleder fra en mobiltelefon fra dansk markedsføring!