Portrætfoto –
brug kontoret som studie

En portrætfoto lavet på kontoret har en række fordele i forhold til en traditionel portrætfotografering i et studie.

For det første er der hele logistikken, specielt hvis der er flere medarbejdere. Alt andet lige er det noget nemmere at få de ansatte til at gå ind i det nærmeste mødelokale i 10 minutter, end at sende dem i bil til studiet. Det bliver hurtigt til rigtig mange spildte timer på firmaets regning!

For det andet er der hele den visuelle fortælling i billederne. Det vil altid virke mere ærligt at vise medarbejderen i virksomhedens egne omgivelser i stedet for et anonymt studie. Kundens første møde med dine ansatte vil ofte være via billederne på hjemmesiden, og følelsen af ærlighed og åbenhed er meget vigtig her.

Endelig er der fleksibiliteten i at have forskellige lokaler, baggrunde og situationer at arbejde med. Selv i et veludstyret studie har jeg kun et begrænset udbud af lokationer og baggrunde at arbejde med. Hold det sammen med de mange forskellige kunder, jeg har, og fordelen bliver åbenlys.

Omvendt er det ikke noget problem at stille en ensfarvet baggrund op på kontoret eller i mødelokalet, og lave “studieportrætter” på den måde.

Er man flere medarbejdere som skal fotograferes, er der også mulighed for hurtigt at låne et bælte eller et slips, hvis ens eget viser sig at gøre sig mindre heldigt på billederne. Er der tale om et hjemmekontor, har vi pludselig en komplet garderobe til rådighed!

Portrætter på kontoret i praksis

Galleriet nedenfor viser nogle eksempler på portrætter, lavet på kontoret hos virksomhederne. For både Lene og Jesper var det vigtigt at vise sig, som de er i deres dagligdag. Lene valgte desuden at få lavet en række portrætter på en ensfarvet grå baggrund. Jesper valgte i stedet at få en mørk baggrund med kontoret bag sig.

Begge benyttede samtidig muligheden for at få lavet en række situationsbilleder på kontoret. Disse anvendes ofte på hjemmesiden og i tryksager, i stedet for “stock photos” fra online billeddatabaser. Det giver en ny kunde en rigtig god fornemmelse af, hvad det er for en virksomhed og person, de taler med i telefonen, eller skriver med i en e-mail.

Se flere eksempler på billeder, og få en idé om priserne på siden om portætfotos.

Kontakt

Brug for hjælp? Spørgsmål til en opgave. Behov for lidt sparring? Lyst til en kop kaffe og lidt inspiration? Kom glad – jeg hjælper rigtig gerne!

Anders C. Madsen fotograf
Kontor

Vestergade 32
6622 Bække

Studie

Dalbygade 40H
6000 Kolding

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *