Profilvideo – BioCover

Jeg blev kontaktet af firmaet BioCover en fredag, hvor de desperat manglede en lille profilvideo til en international konkurrence. Desperationen skyldtes primært, at de skulle helst bruge videoen i løbet af weekenden…!

De havde selv prøvet med en mobiltelefon, og det var ikke rigtig nogen succes. Billedkvaliteten kunne så nogenlunde gå an, men lydsiden fungerede ikke. Der var for meget vindstøj ude på marken, og der var en svært trafikeret vej i nærheden, som også forstyrrede.

BioCover havde lavet en aftale med en Rostgaard Maskinstation om at deltage i videoen. En traktorfører kørte med deres SyreN-udstyr monteret i nærheden, så vi kunne lave en præsentation med hele sættet i baggrunden. Traktorføreren gav også lov til, at jeg kortvarigt kunne køre med, så jeg kunne lave optagelser af styringen, der er monteret i traktoren.

Morten havde øvet sig grundigt på sin præsentation og kunne den stort set fejlfrit udenad. Efter et par forsøg med forskellige mikrofoner og placeringer af kameraet, kunne vi starte optagelserne, som hurtigt sad i kassen.

Vi endte med at lave en lyn-optagelse med et kamera, et stativ og en lille clip-on mikrofon af Morten. Efterfølgende lavede jeg nogle optagelser af udstyret i arbejde og resultatet på marken. I forhold til kun at have et klip af Morten foran udstyret, gav det et bedre indblik i funktionen og udseendet.

Med optagelserne overført til computeren kørte jeg hjem, klippede videoen sammen, og leverede den i weekenden.

Erfaringer fra denne profilvideo

Der er to meget vigtige læringer, man kan tage med fra dette projekt:

  • Formålet med videoen var helt klart, og dermed også de tekniske behov. Alle deltagere var blevet bedt om en kort præsentation, gerne fra en mobiltelefon, så ingen forventede en Steven Spielberg-produktion. Vi kunne have lavet en langt mere omfattende produktion, men det ville ikke give mening og blot blive dyrere.
  • BioCover havde forberedt sig grundigt. De havde deres egen video med på en telefon, så jeg kunne se, hvad de havde tænkt sig. Morten havde øvet sig rigtig meget på sin præsentation, så et manuskript var ikke nødvendigt. Tid og sted var aftalt med maskinstationen, så alt var parat til optagelserne. 

Tilsammen betød det, at vi kunne arbejde ekstremt hurtigt og effektivt. BioCover fik en overordentlig fornuftig pris på deres profilvideo, og videoen blev klippet og leveret lynhurtigt.

Har din virksomhed også brug for en god produkt- eller profilvideo til f.eks. hjemmesiden, Facebook eller LinkedIn? Se eksempler på en lang række opgaver, vi har løst for andre kunder, på siden om video.

Kunne profilvideoen have været teknisk bedre? Bestemt.

Fortæller den historien om produktet? Helt sikkert!

Var der behov for en bedre teknisk kvalitet for at løse den aktuelle opgave? Næh.

Prisleje: 3.000 kr. for optagelse og redigering – også selvom det var på en gylledækket græsmark på en fredag eftermiddag.

Kontakt

Brug for hjælp? Spørgsmål til en opgave. Behov for lidt sparring? Lyst til en kop kaffe og lidt inspiration? Kom glad – jeg hjælper rigtig gerne!

Anders C. Madsen fotograf
Kontor

Vestergade 32
6622 Bække

Studie

Dalbygade 40H
6000 Kolding