Portrætfoto – ro og hvile

Det er naturligt, at vi gerne vil tage os så godt ud som overhovedet muligt på et portrætfoto, og selvom meget afhænger af fotografen, er der alligevel en hel del ting, du selv kan gøre for at få en god oplevelse og et flot portræt ud af det.

Dette tip kan synes fuldstændig banalt, men det er alligevel noget af det vigtigste:

Sørg for at være frisk og veludhvilet på dagen for dit portrætfoto, og lad være med at stresse dig selv i timerne inden. Hvis vi er trætte, uoplagte eller forjagede, kan det som regel ses i ansigt og øjne, og det vil være alt for tydeligt på dit portræt.

Hvis du ikke har mulighed for at få den fornødne hvile op til fotograferingen kan du med fordel give dig selv et kvarter med fuldstændig ro og fred umiddelbart før vi går i gang – det giver dig mulighed for at fokusere på oplevelsen og få smilet tilbage i øjnene.

Apropos øjnene: Trætte, rødsprængte øjne kan til en vis grad klares med Visine Visiclear øjendråber (fås på apoteket) en time før fotograferingen, så lad være med at gå helt i panik, hvis babyen kun gav jer 42 minutters samlet nattesøvn i nat…

Du kan finde eksempler på mine portrætfotos her.

GemGem