Engelhardt A/S

Engelhardt A/S i Vejle leverer råvarer til en lang række bagerier og konditorer i hele landet, og har valgt at gå aktivt ind i at støtte op om bagerierne og hjælpe dem med at bevæge sig op i markedet og distancere sig fra de mange brødudsalg og lignende, der i de senere år er opstået i mange almindelige dagligvarebutikker. Én af måderne har været ved at producere brochurer med en række nye opskrifter på brød og kager som er i en helt anden liga end mange af de kendte kager som f.eks. Othello-lagkagen og citronmåner, både smagsmæssigt og rent visuelt.

Engelhardt A/S etablerede for nogle år siden et lille fotostudie for selv at kunne lave produktfotos, og som direktør Percy Enevoldsen tørt udtrykte det: “Det tog rigtig lang tid at lave billederne selv – til gengæld blev resultatet ikke særlig godt…!”

Engelhardt A/S allierede sig med den landskendte konditor, chocololatier og forfatter, Rikke Gryberg, og bad hende kreere de nye opskrifter, bage dem, pynte dem og præsentere dem, mens jeg skulle stå for fotograferingen. Det endte med at Rikke og Engelhardts egen prøvebager, Lars Petersen, over to dage skabte de mange smukke kager i galleriet ovenfor, hvorefter vi tilbragte en meget intens og fantastisk sjov dag med at fotografere dem.

Efterfølgende har Engelhardt A/S fået udvidet deres billedportefølje med flere forskellige produkttyper og en række medarbejder-portrætter – alt sammen noget, de udnytter med stor succes på virksomhedens hjemmeside.

Typisk pris for projekter af denne type (omkring 70 færdige billeder lavet på kundens egen lokation): 6.000 – 10.000 kr.

Bedre og billigere end at gøre det selv

Efter en produktfotografering på egen hånd, som endte med at være for tidskrævende og ineffektiv, valgte vi at investere i en professionel produktfotografering, samtidig med at vi indgik et samarbejde med en af landets bedste konditorer om at lave en række meget smukke kager, som kunne inspirere vores professionelle kunder og forhåbentlig hjælpe dem til et bedre salg.

Billederne endte med at blive langt over forventning, og selve forløbet tog en brøkdel af den tid, vi selv ville have brugt.