fbpx
Tinne Drejer Portræt

Portrætfoto – personlighed, tøj og farver, part 2

Et portræt er på mange måder en nådesløs affære, fordi pludselig har man tid til at lægge mærke til alle de småting, man ikke tænker over, når man hurtigt suser forbi spejlet på vej ud af døren, og derfor kan det måske være lidt af en udfordring at blive konfronteret med tidens tand (siger fotografen, som må erkende, at han i dag kan nå månen uden at strække armen helt ud…) Hvis du er lidt kraftigt bygget, vil du måske have en tendens til at vælge noget løstsiddende tøj med farverige mønstre for at skjule bulerne og aflede opmærksomheden fra dine former.

Lad være med det – det er simpelthen det værste du kan gøre!

Der er rigtig, rigtig meget vi kan gøre med lys og posering for at få dig til at tage dig så flot ud som muligt. Omvendt må vi erkende, at hvis udgangspunktet for dit portræt er et hoved, placeret på toppen af et storblomstret tremands-telt, så har vi tabt på forhånd.

Mænd skal desuden være realistiske omkring deres skjortestørrelse: Det er muligt, at du var en str. 40 i halsen da du var på handelsskolens løbehold, men det må altså ikke blive en undskyldning for, at den øverste knap ikke kan knappes under slipset i dag!

En habitjakke, en relativ tætsiddende bluse eller skjorte i din rigtige størrelse, samt et bælte – så er vi kørende. Mænd kan med fordel erstatte blusen med en polo hvis de ikke vil fotograferes i en skjorte, men ellers gælder de samme regler: Det kan godt være at du har det bedst i din løstsiddende hawaii-skjorte, men lad den blive hjemme lige denne dag…

Skal vi også hjælpe dig med at vise dig fra din allerbedste side på din virksomheds portrætfotos? – Se mere her.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem