fbpx

Portrætfoto – personlighed, tøj og farver, part 1

Når du vælger tøj til et portræt, må du gerne være en lille bitte smule konservativ og afdæmpet i din smag, og sørg endelig for at tøjet er NYSTRØGET!

Et portræt skal naturligvis være af den person, du er til daglig, men det er altså stadig en dårlig idé at stille i en krøllet, pink top og en halskæde af kæmpestore træperler i skrigende farver – specielt hvis man er en mand…

Hvide farver kan godt fungere, men da vores øjne naturligt vil søge det lyseste område i et portræt som det første, er det bedst hvis dit ansigt og dine øjne har denne rolle. Afdæmpede, naturlige farver lader ansigtet komme til sin ret, specielt hvis vi kombinerer dem med et godt smil og et glimt i øjet.

Hvis I er flere personer på billedet, er det vigtigt at I har relativ ens tøjstil og farver – ellers bliver helhedsindtrykket nemt noget rod. Samtidig skal tøjstilen og farverne helst passe til virksomhedens overordnede image, så de værdier, dit tøj udtrykker, passer med virksomhedens værdier. Det betyder ikke, at der ikke er plads til din egen personlighed, men det er helt klart det klogeste at finde et godt kompromis.

Tag en trøje, en habitjakke eller en bluse med, så vi let kan ændre stilen i billedet uden at skulle ud i en komplet omklædning. Jo flere strenge, vi har at spille på, jo større er chancen for at vi rammer din personlighed bedst muligt.

Læs mere om dine muligheder for at få det bedste portræt af dig lige her.